6.447

„Memoria apei”? Profesorul George Vithoulkas aduce precizari importante.

Despre cum un experiment esuat a aruncat homeopatia intr-o lumina nefavorabila fara ca sa existe o legatura justificata intre cele doua. Intr-adevar, efectele tratamentelor homeopate nu se explica in felul in care a vrut dr Benveniste sa arate, iar intregul experiment este absurd. Probabil ca acest esec a convenit celor ce nu vad cu ochi buni faptul ca putem sa ne tratam si altfel decit recurgind la tratamentele clasice, altfel nu se explica raspindirea insistenta a acestei aberatii.

Nu pot decit sa recomand calduros citirea acestui articol lamuritor.

Fata de cele scrise de Prof Vithoulkas mai adaug ca, in toxicologie, exista descris de multa vreme un fenomen fata de care lumea stiintifica nu are nicio problema sa-l accepte, desi nu si-a gasit inca o explicatie multumitoare: el se numeste hormesis .https://en.wikipedia.org/wiki/Hormesis. Fenomenul este foarte inrudit cu mecanismele de vindecare in homeopatie.

De altfel, nu cred ca poate cineva sa explice acupunctura  si totusi milioane de oameni o folosesc de mii de ani. Cum de nu scuipa venin lumea „stiintifica” cind aude de ea?

Am face bine ca, in loc sa respingem ce nu intelegem ( inca), sa cautam sa ne largim aria de cunoastere si sa ne intetim eforturile de studiu. Omul modern nu ar fi ajuns sa scindeze atomul, sa investigheze alte planete , sa construiasca lumea virtuala si sa faca transplanturi daca ar fi respins fiecare fapt pe care a inceput prin a nu si-l explica.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *