13.267

Explicația științifică cu privire la pericolele vaccinurilor

Ceea ce ar trebui medicii pediatri și Ministerul Sănătății să le spuna părinților:
În Padova există un medic, unul dintre cei care, în câteva cuvinte, nu sofisticate, poate explica ceea ce ar trebui să explice parintilor Ministerul Sănătății înainte de vaccinarea copiilor lor. Intr-un articol recent a enumerat 12 motive pentru care  vaccinurile sunt periculoase. Numele lui este Dr. Roberto Gava, a absolvit in Medicina de la Universitatea din Padova, specializat in Cardiologie, Farmacologie clinica si toxicologie medicala. Are in spate zece ani de muncă în mediul academic  fiind si autorul a numeroase cărți de publicații de farmacologie și științifice (www.robertogava.it), vreo cincisprezece ani încercând să studieze abordările non-convenționale medicale, revizuirea acestora în lumina cunoștințelor actuale ale științei.

Intrebare:Vaccinurile sunt sigure sau utile?
Roberto Gava: „Luați în considerare doar aceste aspecte principale:
1) Sistemul imunitar al unui copil de câteva luni este complet imatur și ușor de dezechilibrat.
2) Copiii de azi sunt mai vulnerabili decit cei din vechime pentru multe de motive (mame mai stresațe, nutriție dezechilibrată, mediu poluat, tratamente cu droguri ușoare, aplicate atât la mama cit și copil, etc.).
3) Multi bebelusi au o imaturitate a sistemului lor imunitar, care dureaza pana la 12-18 luni și se numește hipogamaglobulinemie tranzitorie: dacă în timpul acestei perioade copilul este vaccinat, riscul de a suferi de pe urma vaccinului este mai  ,insa  dacă se așteaptă ca sistemul imunitar sa fie matur, riscul este redus.
4) Copiii nascuti prematur sau care au suferit o boală acută, în primele luni de viață și care au primit medicamente imunosupresoare (antibiotice și / sau steroizi), în primele luni de viață sau care au suferit o interventie chirurgicala sau au tulburari ale sistemului imunitar sau sunt copii ai căror părinți au  boli cronice ale sistemului imunitar (boli autoimune, spre exemplu)sau metabolice , au  risc ridicat de reactii adverse  de la vaccinuri.
5) Este bine cunoscut faptul că, cu cit este mai mică vârsta nou-nascutului, cu atit este el mai imatur si cu atit mai multe vaccinuri multiple i se fac,crescind riscul ca copilul ar putea suferi de daune grave. Nu uitați că inoculam cca 25 de vaccinuri (incluzind rapelurile), în primele 15 luni de viață ale unui copil.
6) Vaccinurile ii impiedica pe copii sa vina in contact cu germeni importanti pentru maturizarea sistemului lor imunitar si acesta este iar un dezavantaj.De fapt, știm că sistemul copilului imatur imunitar este stimulat, întărit și maturizat prin luptelor mici și mari in care se angajează fiziologic, în multe provocări de zi cu zi. Nu este oare mai logic, sigur si eficient intarirea imunitatii sale nespecifice, care l-ar proteja de toti germenii, în loc de a încerca să fortifice (cu toate riscurile care se cunosc) imunitatea specifica cu vaccinuri care protejează împotriva doar a 7-8 germeni?
7) Luați în considerare faptul că vaccinurile pe care le practică nu sunt folosite pentru a proteja copiii împotriva bolilor virale si bacteriene care le afecteaza in fiecare zi, de fapt, având în vedere că vaccinurile slăbi sistemul imunitar (efect care se întinde aproximativ în 30-40 de zile după vaccinare) copiii vaccinați sunt mult mai sensibile la boli infecțioase din nevaccinat.
8) Pe urma, la ce bun sa vaccinezi antitetanos un copil de citeva luni, se catara cumva pe sirma ghimpata? Și vaccin hepatitic B? Pentru cazul in care copiii nostri sunt atit de precoci incit sa faca sex periculos la citeva luni? Și vaccinul împotriva poliomielitei? Europa are certificat de „Polio Free” (fără poliomielita) din anul 2002. Și vaccinul pentru difterie? Nu există cazuri de difterie în Italia sau în altă parte în Europa de mai multe decenii (în afară de unele zone izolate din Siberia). În plus, imigranții sunt vaccinați, dar sosirea lor în număr mare din Europa nu a dus la creșterea numărului de boli contra carora ne vaccinam copiii, dar se pare că a provocat o creștere a tuberculozei și a bolilor cu transmitere sexuală.
9) Creierul are un sistem propriu  imunitar si atunci când o persoană este vaccinată, celulele sale specializate ale sistemului imunitar („microglia”) sunt activate.  Vaccinurile multiple si frecvente hiperstimuleaza aceste celule si provoacă eliberarea de mai multe elemente toxice (radicali, citokine, chemokine, etc.) care distrug celulele creierului si conexiunile lor sinaptice. Aceasta hiperstimulare este principala cauza a multor boli cerebrale, in primul rind autismul, dar, de asemenea, ADHD , hiperkinezia și dislexia, convulsiile, etc.
10) Vaccinurile sunt periculoase atât pentru componente antigenice ale acestora cit si pentru componentele lor toxicologice, deoarece acestea pot conține: virusul viu sau mort, bacterii, părți ale ADN-ului, fracțiuni antigenice, toxine, proteine străine, prioni, antibiotice, mercur, fenol, aluminiu, formaldehidă, fenoxietanol, uleiuri și mulți compuși cu actiune conservanta sau adjuvanta sau nanoparticule  si cine stie ce altceva … pentru ca mereu se mai descopera ceva nou ceva nou. Cu cunoștințele de imunologie pe care le avem astăzi, să ne gândim că utilizarea unor astfel de substanțe la sugari 2-3 luni de viață este complet inofensiv este cu adevărat „o prostie”!
11) Daca anumite informatii care circula in prezent sunt adevarate(si chiar ma tem că adevărul este mult mai grav, nu pot fi explicate altfel retrageri costisitoare și împovărătoare imediate pentru motive nesemnificative), se pare că vaccinurile pot conține, de asemenea, riscul de contaminare cu germeni in ciuda unor asigurari care ni se dau ca acestea ar fi 100% sigure.
12) Vaccinurile pot provoca orice boala la copilul care il primeste deoarece destabilizeaza sistemul imunitar. De fapt, daca copilul are un sistem imunitar puternic, va tolera bine vaccinarea; dar daca are un sistem imunitar slab, intr-un interval cuprins intre citeva zile si citeva luni, va face boala pentru care are predispozitie innascuta. Si citi dintre noi nu ne-am nascut sau n-am dobindit o predispozitie anume? Si cum sa facem sa stim dinainte care copil are sistemul imunitar puternic si care nu?Astazi putem avea multe informatii din acestea cu un simplu examen de singe, totusi acest examen nu se face. De ce?
Este rațional să se vaccineze 560000 de copii pe an din start fara a sti nimic despre ei?
Este legal sa supui la un tratament farmacologic (vaccinurile sunt medicamente), fără a personaliza? Și fără a se  ști sigur dacă persoana care îl primește va obține un beneficiu sau va fi afectata?
Este rezonabil să se pună în aplicare tratamente preventive care prezintă un risc pentru sănătate și chiar, în unele cazuri, viata copilului? Este legal ca un  tratament preventiv aplicat într-o persoană sănătoasă, mai ales un copil, sa poate prezenta un minim de pericol?
Astăzi știm că vaccinurile pot expune copiii nostri la un risc, si inca nu unul mic, dar eu prefer să las cititorului sarcina de a răspunde la aceste întrebări amintind ca numai literatura medicala cuprinde mii de articole care documentează daune de la vaccinuri.
Medicii vaccinatori ne asigură că toate vaccinurile sunt inofensive, dar când părinții care au mai multa frica de a le face rau copiilor lor ca de a se „pune rau” in fata  medicilor le cer acestora să pună în scris că vaccinarea nu produce nici un pericol pentru copil nici unul dintre acesti medici … nu îndrăznește să pună semnătura pe un astfel de document. De ce? (…) Suntem cu toții obosiți de aceste rapoarte continue alarmante cu privire la efectele vaccinurilor din copilarie. De aceea, ne așteptăm ca Ministerul Sănătății , pe de o parte sa ne ofere date corecte si complete despre siguranța si eficacitatea tuturor vaccinurilor și pe de altă parte, astfel cum numai noi parintii suntem adevărații raspunzatori pentru sănătatea de copiilor noștri, vrem să fie liber, la fel ca în toate țările civilizate, pentru a  ne exprima consimțământul nostru pentru orice  procedură medicală, inclusiv vaccinarea la copii. ”
Aceasta este ceea ce  ar trebui să spună pediatrul, medicul, centrul de vaccinare, inainte de  a înțepa cu un ac, potențial dăunător pentru copilul dumneavoastră.
Napoli Time, 23 octombrie, 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *