Tratamentul traumelor psihice si fobiilor

Cea mai moderna metoda se numeste Havening si face parte din grupul terapiilor psihosenzoriale. Numele Havening vine din limba engleza si inseamna ” sa pui la adapost, sa faci pe cineva sa se simta in siguranta”. Creatorul acestei tehnici, neurofarmacologul american Dr. Ronald Ruden, a dorit sa exprime intr-un singur cuvint starea la care putem ajunge eliminind emotiile negative care au insotit diverse evenimente traumatice din trecutul nostru.

Tehnica , care face parte din grupul de terapii psihosenzoriale, este foarte eficienta in a elimina fobiile, emotiile negative precum: furia, sentimentul de vinovatie exagerata, frica nejustificata, durerile de cauza psihogena, , stressul post-traumatic.

Bazele acestei tehnici sunt simple dar ingenioase: prin stimularea receptorilor simtului tactil in zone special alese ( fata, brate, palme) se reuseste depotentarea ( eliminarea) receptorilor din zona memoriei afective care pastreaza vii emotiile negative de care dorim sa scapam. O carte care descrie f bine acest proces este: Ruden.R. Dr. When the Past is Always Present. Taylor and Francis Group, LLC. United States of America. ISBN 978-0-415-87564-6. 2011.

Personal, am avut ocazia de a deprinde aceasta tehnica minunata prin simplitatea si eficienta dar si blindetea ei de la cel care a implementat-o in Europa: Tony Burgess. Noua metoda se raspindeste rapid, poarta de intrare fiind Marea Britanie. In momentul de fata, sunt unul dintre singurii doi practicieni din Romania, procesul de certificare fiind unul complex, care presupune etape succesive de formare.  Pentru cititorii de limba engleza, le recomand: http://www.ditchyourtrauma.co.uk/

2 Comments

  1. Anca Dan spune:

    Bună ziua. Aș dori să știu dacă pot veni la dvs cu mama mea. Are probleme cu alcoolul.
    Mulțumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>