2.578

Mi s-a spus ca remediile ar fi “apa chioara”din moment ce nu exista molecule din substanta originara in el.Atunci cum se poate pretinde ca ele ar avea vreun effect asupra organismului?

Dilutiile inalte din substanta originara pastreaza numai o cantitate infima, nemasurabila cu metodele uzuale cantitative. Procedeele de preparare impun ca, intre doua dilutii successive, recipientul sa fie agitat viguros, o metoda care s-a dovedit a amplifica efectele remediului. Agitarea este un procedeu prin care proprietatile homeopatice ale substantei originare se transfera lichidului de dilutie.

Opinia cea mai raspindita este ca aceasta agitare determina o “amprenta energetica” a substantei asupra lichidului de dilutie printr-un mecanism inca insuficient inteles. In prezent sunt in desfasurare studii care cauta sa explice exact acest mecanism, cel mai stralucit reprezentant al lor fiind chiar laureatul premiului Nobel in medicina-dr Luc Montagnier (cel care a descoperit virusul SIDA) iar rezultatele nu vor intirzia, cu siguranta, sa apara.

Pentru moment, ceea ce stim este ca nu lucram cu cantitatea de substanta, ci cu un anumit tip de informatie, transferata organismului de catre remediu in maniera cibernetica. Pe scurt, este o terapie « calitativa », nu una « cantitativa ».

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *