Ce este Reconnective Healing®

Cu 30 ani în urmă, un chiropractor din Los Angeles pe nume Eric Pearl ce practica deja cu succes de 12 ani, a început să observe vindecări „miraculoase” pe pacienții săi – vindecări care depășeau așteptările, atît ale lui cît și ale acestora. Oamenii, care veneau pînă atunci să-și liniștească tot felul de dureri generate de eforturi fizice sau probleme de coloană, au început să observe vindecări mai profunde și extinse decît ce se poate obține în mod obișnuit în urma unei ședințe de chiropractică – și aceasta chiar cînd dr Pearl nici măcar nu îi atingea! Acest fenomen i-a stîrnit curiozitatea terapeutului, care a căutat să înțeleagă. Cercetările și progresele lui sunt descrise extensiv și cu umor în cartea, care a devenit best-seller,  The Reconnection: Heal Others, Heal Yourself, tradusă între timp în 39 limbi. 

În esență, este vorba despre utilizarea unei bioenergii existente în jurul nostru, pe care terapeutul o conștientizează și o utilizează așa cum o prismă dispersează un fascicul luminos. Ca urmare, prin acordare cu energia înconjurătoare, cea din care toți provenim și cu care suntem într-un schimb permanent, conștient sau nu, se obține o echilibrare care merge mult dincolo de planul fizic. Blocaje fizice, emoționale și psihologice sunt îndepărtate fără efort. În loc să funcționăm ca o pianină dezacordată, suntem repuși în flux, în energia curgînd fluid, fără turbulențe, în noi.

Această stare armonioasă a fost denumită de dr Pearl „reconectare”. Reconectare cu noi înșine și esența noastră, cu starea noastră optimă și cu Universul. Reconectare la conștiința Unu-lui, a apartenenței la Energia Universală care ne poartă de-a lungul existențelor noastre în deplină armonie și într-un Sens care merge mult dincolo de tot ce putem înțelege și anticipa ca oameni.

Iată cum deschide Eric Pearl o primă ședință:”Întindeți-vă și închideți ochii. Relaxați-vă, fără să adormiți. Aveți credința că acela care aude gîndurile și rugile, le-a auzit deja pe ale dumneavoastră. Nu numai că le-a auzit pe acestea, dar și ceea ce nu v-ați gîndit vreodată să-i cereți. A știut tot timpul. Chiar dinainte de a intra aici. Deci nu mai spuneți nimic, orpiți-vă gîndurile și ascultați; lăsați universul să vă aducă ceea ce hotărăște el că aveți nevoie. Stați pur și simplu întinși și fiți deschiși și pregătiți să nu simțiți nimic la fel de mult cît să simțiți ceva. În această stare de deschidere, veți începe să simțiți”.

Reconnective Healing nu este un tratament țintit al anumitor boli. Nu oferă garanții de vindecare, așa cum nicio specialitate medicală nu ar trebui să ofere garanții de vindecare. Vindecarea este un contract, o „reacție” între om și Dumnezeu, terapeutul este simplul catalizator. Reconnective Healing însă este o modalitate de redobîndire a potențialului nostru înnăscut. De lărgire a cîmpului de conștiință. Nu este o religie și nu are de-a face cu religia nimănui. 

Ședințele nu presupun o pregătire prealabilă, durează maxim 30 minute și sunt necesare în număr maxim de trei, la intervalul pe care îl solicită pacientul. 

Nu are efecte adverse, secundare, ca urmare nu are contraindicații. Nu s-au raportat „crize de vindecare” sau agravări inițiale însă fiecare persoană este o entitate unică iar calea către echilibru sau rezolvarea oricărei crize prin care trece aceasta nu poate fi anticipată. 

Se poate combina Reconnective Healing (RH) cu alte tratamente pe care le urmăm? Sigur. Doar că nu în același timp. Imaginați-vă că ascultați un post de radio: nu mai dați drumul la încă unul simultan, nu? RH este informație – de aceea vom lăsa un interval de timp între o astfel de ședință și alte ședințe de terapie: fiecăreia trebuie să îi lăsăm loc în viețile noastre!

Ca urmare, cînd avem nevoie de RH? Oricînd trecem printr-o criză; cînd suntem într-o perioadă de solicitări de tot felul; cînd ne simțim tulburi și trebuie să luăm decizii; cînd ne simțim blocați; cînd simțim că avem acumulări de care vrem să scăpăm; cînd vrem să ne cunoaștem mai bine. 

Pentru un mic exemplu de aplicație, vă invit să urmăriți înregistrarea de mai jos: