18.408

Cum luam remediile homeopate?

Pentru a iesi in intimpinarea intrebarilor care imi sunt puse cel mai des la cabinet, iata citeva raspunsuri:

* remediile homeopate NU se ating cu mina, ci se ” manevreaza” direct cu capacelul tubului sau se toarna din plicul in care vi s-au dat;

* daca v-au cazut pe jos, se arunca, nemaiputind fi folosite;

* remediile homeopate NU se tin in apropierea ( cca 2 m) surselor de radiatie electromagnetica: telefoane mobile, routere, calculatoare, microunde, televizoare, ceas radio sau in lumina. NU trebuiesc tinute la frigider. Cel mai potrivit este un sertar sau dulap , la intuneric.

* remediile se administreaza la distanta de masa ( 15-20 minute inainte/dupa): granulele sunt lasate sa se topeasca sub limba iar solutiile se administreaza cu lingurita ( plastic sau metal, nu conteaza), se tin 1-2 sec sub limba si se inghit;

* stiu ca veti gasi pe internet tot felul de restricitii alimentare – in ceea ce ma priveste, singurele pt care insist, la inceputul tratamentului, sunt menta si cafeaua. Puteti consuma linistiti cafea fara cofeina, ceai, ciocolata, un pahar de vin, bere sau orice altceva. Nu vor interfera cu tratamentul homeopat.

* granulele sunt realizate pe substrat de lactoza, dar asta nu pune probleme pentru bolnavii diabetici; din experienta mea, nu am avut nici reactii de la cei cu intoleranta la lactoza – cantitatea este prea mica;

* cind aveti de luat mai multe doze de remediu intr-o zi, lasati macar 2 ore intre administrari;

* ca regula generala, respectati indicatiile medicului homeopat: am intilnit pacienti care au intimpinat la farmacie tot felul de ” sfaturi” ale farmacistelor – acestea NU sunt abilitate sa dea sfaturi de prescriere; singurele prescriptii valabile sunt cele rezultate in urma unei consultatii de catre un medic cu atestat de homeopat.

Verificati, de asemenea, ca vi s-a eliberat exact remediul si dilutia recomandata pe reteta – uneori se fac erori si pacientul ajunge sa ia ceva nepotrivit pentru el, fara sa stie.

 

4 Comments

  1. Raluca spune:

    Amenoree secundara. In ultimile 10 luni ciclu complet dereglat…cam de 4 ori doar cateva picaturi. Nu a raspuns la tratamentul naturist. Am 40 ani. Ciclu a venit la 11 ani.
    Se poate rezolva prin homeopatie?

  2. Gherman spune:

    Se pot administra deodata granule din tuburi diferite sau pe rând?Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *