3.695

Homeopatia – ce are ea special?

 

Vroiam sa incep a elabora pe acest subiect pentru a va ajuta pe voi, cei care imi puneti aceasta intrebare , dar imi dau seama ca nimeni nu o poate face mai frumos ca dr. Didier Grandgeorge, profesor la Facultatea de Medicina din Marseille . Il las deci pe acesta sa vorbeasca, citind un fragment din cartea sa „Homeopathie, chemin de vie”:

« Ce este sanatatea perfecta ? Conform definitiei din dictionar, sanatatea este <acea stare in care corpul si mintea sunt viguroase si neatinse de vreo boala>. In lumea nostra moderna, materialista, se crede frecvent ca bolile sunt cauzate de factori externi precum bacteriile, virusurile, expunerea la poluanti sau orice altceva exterior organismului, precum si de slabiciuni omenesti fata de substante daunatoare precum tutunul, alcoolul sau drogurile diverse. Spre exemplu, se crede de obicei ca o durere in git se va finaliza cu o infectie bacteriana a amigdalelor si trebuie de aceea tratata cu antibiotice pentru a-i distruge pe « invadatori ».

Si totusi, exact ca Hydra cu noua capete din mitologia greaca, careia ii cresteau doua capete in locul fiecarui cap retezat, imbolnavirile frecvent reapar, necesitind noi cure de antibiotice si ducind la degradarea graduala a sanatatii.

Se argumenteaza ca unele vaccinuri au facut sa dispara anumite boli cindva de neevitat in copilarie.Dar in locul lor, acum din ce in ce mai multi copii sufera de alergii pentru care medicina conventionala nu are solutie.Astmaticii, de exemplu, devin dependenti de spray-uri si doze zilnice de steroizi care sunt foarte greu de oprit.Nu se intreaba nimeni cum de medicii, desi vin in contact zilnic cu atitia germeni, nu se imbolnavesc mai des ? Sa fie microbii dotati cu inteligenta si sa evite in mod voluntar personalul sanitar ?! Desigur ca nu !

In realitate, desi bacteriile si virusurile au o contributie mare in aparitia imbolnavirilor, ei nu sunt cauza in sine a lor. Inainte de toate, organismul uman este cel care trebuie sa-si fi pierdut capacitatea de a se apara de invazia lor.Un sistem imunitar sanatos e capabil sa opuna o rezistenta eficienta si sa ne protejeze de boala. Boala se instaleaza numai intr-un teren pregatit.

TERENUL

Un alt mod de a privi bolile este luind in considerare terenul pacientului, adica starea lui energetica. In ciuda educatiei materialiste vestice, cu totii suntem constienti de forta vitala din interiorul nostru : la intoarcerea din concediu, spunem ca ne-am « reincarcat bateriile » – adica ne simtim in forma buna. Invers, de multe ori simtim ca anumite situatii sau persoane ne « dreneaza de energie » sau ne influenteaza negativ.

Mitologia greaca descrie metaforic in mitul Danaidelor acest  fenomen al drenajului energetic: butoiul cu gauri din mit este corpul omenesc, iar apa este energia. Primim permanent energie prin soare, alimente si aer, ca si prin dragostea celorlalti. Dar si pierdem energie prin propriile noastre « gauri » de care uneori nici nu suntem constienti.

Se cheama ca avem o sanatate buna atunci cind reusim sa compensam aceste pierderi si bilantul este pozitiv : fie scurgerile sunt minime, fie aducem un plus de energie suficient de mare cit sa le acoperim. Cind insa gaurile devinprea mari sau prea multe, nivelul de apa din butoi scade si, cu rezerve mici, organismul nostru functioneaza din ce in ce mai greu, aparind alte gauri si intretinind un cerc vicios.

Singurul mod rational in care se poate restabili echilibrul este, evident, astuparea gaurilor. Noi, homeopatii, intilnim frecvent pacienti care, dupa restabilirea sanatatii, spun : « Ma simt plin de energie din nou, simt ca traiesc din nou », si asta este scopul cel mai adinc al unei vindecari.

O pacienta de-a mea, venita pentru stari depresive a caror explicatie nici ea nu o gasea si o vulnerabilitate emotionala care nu ii dadea voie sa se bucure de cei dragi si de lucrurile bune din viata ei, mi-a dat telefon dupa un remediu care a avut efecte profunde asupra ei, pentru a-mi spune  «  Doamna doctor, mi-ati schimbat karma ! ». Ceea ce voia sa spuna era ca nu numai depresia era ceea ce disparuse lasind-o intr-o stare de liniste luminoasa, dar de unde inainte se complacea intr-o munca nesatisfacatoare care o nemultumea, dintr-o data capatase puterea de a merge mai departe si a face niste schimbari, lansindu-se intr-o afacere independenta !

Vindecarea, deci, inseamna nu numai disparitia simptomelor care ne supara, inseamna in ultima instanta regasirea capacitatii de a merge inainte in viata si a ne realiza scopurile si proiectele pe care ni le-am propus !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *