5.539

Preparat cosmetic home-made de cea mai buna calitate!

Sunteti in cautarea unei creme de buna calitate cu care sa va ingrijiti tenul ? Oferta cosmetica este coplesitoare, atit ca varietate (desi realitatea este ca, la compozitie, produsele nu difera foarte mult !)cit si ca prêt. Vestea buna este ca puteti fi propria dumneavoastra cosmeticiana preparindu-va acasa un produs simplu si extrem de eficient : intr-un flacon opac de maximum 30 ml cu atomizor  faceti un amestec de 20 ml ulei de masline extravirgin ( presat la rece )  si 10 ml suc de lamiie proaspat stors. Aplicati pe fata dimineata si seara dupa spalarea cu sapun special pentru fata agitind atent flaconul inainte pt omogenizare.

Veti observa rezultatele, si aceasta la un cost minimal ! In plus, veti beneficia de un produs intotdeauna proaspat si lipsit de substante conservante.

Uleiul de masline, vandut aproape intotdeauna virgin, isi pastreaza fractiunea insaponificabila, care cuprinde urmatoarele elemente:

 • steroli, cate blocheaza absorbtia, prin intestin, a colesterolului provenit din hrana;
 • tocoferoli (vitamina E)  cu proprietati antioxidante;
 • alcooli triterpenici, care favorizeaza eliminarea acizilor biliari;
 • unele hidrocarburi, cu proprietati bine cunoscute in prevenirea maladiilor cardiovasculare (cei 77 de compusi aromatici ai hidrocarburilor ii confera uleiului aroma si savoarea);
 • carotenoizi, cu proprietati, de asemenea, antioxidante
 • fosfolipide, care intra, in mare masura, in alcatuirea membranelor celulare (mai ales in cele ale neuronilor);
 • estroni, care sunt hormoni estrogeni;
 • vitamina A antioxidanta si vitamina D antirahitica, ce contribuie la fixarea calciului;
 • compusi fenolici (acizi fenolici, alcool fenolic si, mai ales, flavonoli, care au multe efecte pe plan biologic si, indeosebi, o actiune antioxidanta);
 • clorofila, care ii da uleiului frumoasa lui nuanta verzuie; ea stimuleaza cresterea celulara, in special a globulelor rosii si albe, ceea ce favorizeaza cicatrizarea (totusi, atentie: tot clorofila face ca uleiul de masline sa fie sensibil la lumina; de aceea, uleiul trebuie pastrat in sticle opace);
 • aldehide si cetone, care ii dau uleiului mireasma lui deosebita.

Beneficiile folosirii lui pe piele nu sunt, deci, doar locale, fiindca prin piele toate aceste substante ajung in singe si de acolo isi exercita si efecte generale.

Sucul de lamiie are in compozitia lui  din belsug vitaminele C ( un puternic antioxidant) si B 2, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon. Are de asemenea in compozitie 3-5% acid citric si  un pH in jur de 2. Cu aceste proprietati este si un exfoliant natural blind, deci contribuie la netezirea si uniformizarea tenului.

( N.B. este esentialhome sa respectati cele doua calitati ale flaconului : opacitatea si atomizorul, deoarece in contact cu aerul si lumina produsul isi pierde calitatile ).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *